Katica Pettyek

Katica Pettyek

Újévi fogadalmak

2018. január 16. - Katica Kovács

Az emberek zöme év végén általában fogadalmat tesz. Új év kezdődik tiszta lappal, új lehetőségekkel. Végiggondolják, értékelik az eltelt 12 hónapot, vagy az életük egy-egy szakaszát, előretekintenek és kigondolják, hogy egy év múlva, vagy akár később mit szeretnének elérni. Szeretem ezt az időszakot. Ilyenkor mindenki egy kicsit jobb szeretne lenni. Hiszen általában jó dolgokat kívánunk, fogadunk meg: például életmódváltást. Leszokni a cigiről (őszintén kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön, aki ezt tűzte ki célként – én sosem dohányoztam), fogyni, többet sportolni, kirándulni, nyaralni, több időt tölteni a családdal, több pénzt keresni, stb. Olyan jó lenne, ha sikerülne mindenkinek ezeket a jó dolgokat megvalósítani, ha minden évben mindenki egy kicsivel jobb lehetne.

Már január közepe van. Ilyenkor még talán észbe kaphatunk, hogy amiket Szilveszter éjjel megfogadtunk, be is tartsuk, de az is lehet, hogy páran már fel is adták.

Persze én is próbáltam gondolkodni decemberben (már amennyire "halottam a gondolataimat" a nagy nyüzsgésben és a sok teendő közepette), hogy mit is fogadjak meg 2018-ra, amit talán sikerülhet is betartani. Igen, én is szeretnék leadni 5 kilót, szeretnék sportolni, mozogni, még jobban odafigyelni az egészségemre. Sok minőségi időt tölteni a gyermekeimmel, de természetesen azt is szeretném, hogy az apjukkal is sikerüljön ez – közösen és kettesben is. Terveztem programokat, kirándulásokat. Terveztem, hogy felkeresem a barátaimat online és személyesen is egy-egy jó beszélgetés, vagy egyéb közös program erejéig. (Itt olvashatod a tavaly októberben-novemberben tett fogadalmamat: barátság challenge I, barátság challenge II.). Szeretnék spórolni, félretenni, sőt erősen gondolkodok egy új munkán is (vállalkozás). Nagyjából végigfutottam azt is, hogy mik azok a nagyobb tételű dolgok, amiket idén feltétlen be kell szereznem, ahogy azt is, hogy a lakásban min kell alakítani. Listák, listák, listák…

Unatkozni nem szeretek. Általában többet tervezek egy napra, egy hétre, egy hóra vagy egy évre, mint amit képes vagyok teljesíteni. Ez egyrészt motiváló, hiszen így igyekszem tevékeny maradni, ugyanakkor sokszor lehangoló, hogy még mindig mennyi mindent „kell” csinálnom. Időnként elég stresszesen is élem meg ezeket a feladatlistákat, vagy kudarcként, ha nagyon elhavaztam. Így végül mérlegeltem, és arra jutottam, hogy idén az a legfőbb fogadalmat, hogy igyekezni fogok nem túlvállalni magam. Így kevesebb lesz a stressz, az idegeskedés, a nyomás. Így, bár kevesebb tétel szerepel majd a napi, heti teendőket összefogó listákon, de legalább teljesíteni tudom majd mindet, és ezzel több sikerélményem lesz. Pihentebb leszek, és talán boldogabb is. Ez pedig nem csupán nekem, hanem a gyermekeimnek, a páromnak, a családtagoknak és barátoknak is fontos. Hiszen egy nyugodtabb anya mellett mindenki boldogabb!

Kívánom, hogy sikerüljön mindenkinek a legtöbb jó fogadalmat valóra váltani. Te mit fogadtál meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://katicapettyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6813581115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása